Variste Cerrahi Tedavi
Klasik Varis Cerrahisi Hakkında Bilgi Verebilir misiniz?
10 sene öncesine kadar hemen her hastada uygulanmakta olan klasik varis cerrahisi günümüzde yerini EVLA, RF ablasyon ve skleroterapi gibi yeni yöntemlere bırakmaya başlamıştır.
Ancak hala bazı ileri vakalarda ve RF ve EVLA için uygun olmayan vakalarda uygulanmaktadır.
Klasik Varis Ameliyatlarında Ne Gibi İşlemler Yapılmaktadır ve Kesiler Ne Büyüklükte olur?
Hastanın ve hastalığın özelliklerine göre, ana yüzeyel toplardamarın çıkartılması (stripping, kapak tamiri, perforan damarların bağlanması işlemlerinin biri veya birkaçı uygulanabilmektedir.
Hastanın bilek bölgesinde 1-2 ve kasık bölgesinde 2-4 cm.lik 2 küçük kesisi bulunmaktadır. Bunun dışında dışarıdan görünen varis pakelerini çıkarmak için her pake üzerinde yarım cm büyüklüğünde kesiler yapılabilir. Perforan ven bağlaması işlemi yapılacaksa da bacağın bazı bölgelerinde 3-5 cm.lik kesiler bulunabilir. Yapılacak girişimler ve kesiler hakkında bilgi size hekiminiz tarafndan, ameliyattan önce verilmelidir.
Varis ameliyatları genel anestezi ile mi yapılır?
Klasik varis cerrahisi, genel anestezi ile yapılabilmekle birlikte spinal anestezi (belden uyuşturarak) altında da yapılabilir.
Hastanede Ne Kadar Kalmam Gerekir ve Çalışmaya/normal hayata ne kadar sürede dönebilirim?
Ameliyat sonrası hastanede 1 gece kalmak gereklidir. Normal şartlarda ameliyatın ertesi gününde taburcu olabilirsiniz. Sabah erken saatlerde yapılan ameliyatlarda aynı günün akşamüstünde de taburcu olmak mümklün olabilmektedir.
Ameliyattan sonra ağrı, şişlik gibi nedenlerle 5-7 gün istirahat önerilmekle birlikte bu süre kişiden kişiye değişiklik gösterebilir. Konu ile ilgili hekiminizden bilgi alıp karar vermeniz en doğrusu olacaktır.
Variste Cerrahi Tedavi
Etiketler: variste cerrahi tedavi, ameliyat, damar çıkarma, varis ameliyatı, varis cerrahisi, kapakçık tamiri, stripping, anestezi